Zabkeksz mákkal és banánnal
Finom ès egèszséges
- Könnyű
- Gréta20-40 perc
- 2021-10-082503.7 kcal/fő
1 főre | Érték |
---|---|
kcal: | 2503.7 |
kJ: | 9949.5 |
Szénhidrát: | 409.26 |
Amelyből cukrok: | 32.62 |
Zsír: | 45.95 |
Amelyből telített zsírsavak: | 8.39 |
Rost: | 62 |
Fehérje: | 80.92 |
Só: | 1.85 |
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Az adott recept alapanyagai között megtalálható Fanyar hatású, mely a következőt jelenti:
A fanyar íz keresése az ételekben lelki tünetei: fanyalgás, feszültség keltés, szorongást, pánikot, stresszt okozhat. Testi tüneteit a feszült izomzat, remegés, fáradékonyság. A nem egyensúlyi állapotot csökkentő ízek az édes, és a savanyú ételek fogyasztása.
Az adott recept alapanyagai között megtalálható Édes hatású, mely a következőt jelenti:
Amennyiben túl sok édes ételt fogaszatunk az alábbi lelki tüneteket tapasztalhatjuk: birtoklási vágy, mohóság, tompaság. A testi tüneteit pedig a hízás, nehézkesség, aluszékonyság. Viszont ha keserű, pikáns, savanyító ételeket fogysztunk akkor az előbbi tünetek megszűnnek.
Az adott recept alapanyagai között megtalálható Tüzet csillapítja hatású, mely a következőt jelenti:
…
Az adott recept alapanyagai között megtalálható Szelet csillapítja hatású, mely a következőt jelenti:
...
Az adott recept alapanyagai között megtalálható Vizet fokozza hatású, mely a következőt jelenti:
...
Eredetileg a recept 1 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Alapanyagok
- 1bgr.Zabliszt (általános)
- 1bgr.Zabpehely (általános)
- 15dkgBanán (általános)
- 1dlMák (általános)
- 1dbSütőpor (általános)
- 1dbVaníliás cukor (általános) 1 csomag
- 1bgr.Tej /Magyar/ 2,8 %
Elkészítés
Elkészítés a megadott link alatt
Az összes alapanyagot egy tálban összekevertem, majd sütőpapírral bélelt tepsi be halmoztam. Előmelegített sütőbe 180 °-on, készre sütöttem 20 perc alatt. Tetejét picit csokival megszórtam.
Receptajánló
Nagyon jó!
5 Csillag.